Blog

Zomervakantie

door | 24-11-2019

In juli van dit jaar waren alle voorbereidingen getroffen om onze gasten een heerlijke en onbezorgde vakantie te kunnen bieden. Een beetje gespannen waren wij wel…
Je blijft je afvragen of we aan alles gedacht hebben, of we aan alle verwachtingen kunnen voldoen of de gasten het hier net zo mooi vinden als wij het zelf het vinden en nog veel meer van die dingen spoken door je hoofd. Achteraf bleek die onzekerheid helemaal niet nodig te zijn. Al bij de eerste gasten zagen wij dat ze het allemaal prachtig vinden! Het is heerlijk om te zien dat mensen de spanningen al heel snel van zich af kunnen schudden hier. De kinderen nemen een duik in het zwembad en de volwassenen pakken een ligbed en genieten van de zon, lezen een boek, staren wat voor zich uit over de heuvels of nemen ook een verfrissende duik in het zwembad.

Dat mensen een vakantie bij ons boeken waarderen wij en we leggen onze gasten graag in de watten. We geven informatie over allerlei activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt, helpen met de Franse taal en regelen reserveringen indien dat nodig blijkt te zijn. Samen met de gasten bezoeken we het naastgelegen chateau waar Armagnac wordt geproefd en gekocht. We vinden het gezellig om een praatje te maken en men is belangstellend naar ons emigratieverhaal. Het samen eten aan een lange tafel is ook heel bijzpnder. Mensen die elkaar nooit eerder hebben ontmoet genieten samen en de sfeer is ontspannen. Als het kampvuur aangestoken wordt zijn de kinderen als eerste van de partij om te helpen. Stokken sjouwen, vuur opporren en takjes in het vuur gooien. De volwassenen genieten van een wijntje, ontmoeten elkaar rond het kampvuur en er worden leuke verhalen verteld. Er wordt gelachen, gediscussieerd en stil genoten als de avond valt en de overweldigende sterrenhemel zichtbaar wordt.

Het is wel wennen om in het hoogseizoen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een goede gastheer en gastvrouw te zijn. Toen we ons bedrijf ‘La Chouette’ opzetten hadden we niet kunnen denken dat dit werk ons zo goed zou bevallen en ons zoveel voldoening zou geven. Niets is mooier dat mensen te zien genieten! Dat geeft ons energie en wij voelen ons de koning te rijk om dit te mogen doen. Wij hebben de smaak te pakken en wij hopen volgend seizoen wederom veel mensen een onbezorgde en ontspannen vakantie te mogen bieden bij La Chouette.

De vakantiegasten die wij dit jaar hebben ontvangen willen wij nogmaals bedanken voor de vele fantastische momenten die we samen beleefd hebben! La Chouette is een heerlijke vakantieplek gebleken waar mensen zichzelf terugvinden, mensen elkaar ontmoeten en waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij hopen jullie nog een keer te ontmoeten, jullie weten ons te vinden!

Bienvenue à La Chouette!