Blog

Het realiseren van onze plannen

door | 18-02-2019

Ineens maken de grijze wolken ruimte voor een stralend blauwe lucht. De temperatuur stijgt en we gooien alle ramen en deuren open om het zonlicht binnen te laten. Het uitzicht vanaf het balkon blijft fenomenaal. Ieder uur is het licht weer anders en lijken de schaduwen te dansen over de velden. Grote roofvogels zweven boven het land en de watervogels verzamelen zich bij het meertje. Een groep van vijf reeën graast in het land achter het huis. Door de verrekijker is mooi te zien hoe elegant deze beesten zich bewegen als ze door een geluid opgeschrikt worden.

De Pyreneeën pronken aan de horizon. Fantastisch om te zien hoe deze gigantische bergen ‘gewoon’ in onze achtertuin staan. We kijken 150 kilometer vrij weg over de heuvels van de Gers tot aan de Pyreneeën. Iedere dag weer een adembenemend schouwspel.

We genieten van deze weersomslag en de energie die de zon met zich meebrengt. We worden uit onze winterslaap geschud en beginnen vol enthousiasme vorm te geven aan alle plannen die we ontwikkeld hebben. De gîte krijgt steeds meer vorm. Muren worden verplaatst en gestuukt, plafonds geïsoleerd en afgetimmerd, de badkamer wordt gebouwd en betegeld en de afwerking is nu in volle gang. Samen bouwen aan je droom is een rijkdom! Over twee weken is deze ruimte helemaal ingericht en klaar voor de verhuur.

De aannemer start deze week met het groot-grondverzet en de voorbereidingen voor het plaatsen van het zwembad en de carport. Het zwembad is een groot bad en we laten deze in de grond graven op de heuvel. Vanuit het zwembad is dan het uitzicht grandioos!

Eind maart worden de safaritenten gebracht en geplaatst. In het bos naast het huis is alles al voorbereid voor de plaatsing van deze prachtige lodges. De twee lodges hebben een groot eigen terrein met veel privacy en een vrij uitzicht tot aan de Pyreneeën. Iedere tent krijgt een eigen sanitaire voorziening, zodat onze gasten kunnen kamperen in luxe. Dat betekent voor ons dat wij de sanitaire voorzieningen en de carport met schuur binnenkort gaan bouwen om daar een mooi geheel te maken. Palen stellen, wanden timmeren, tussenmuren metselen, dak timmeren, wanden betegelen en sanitair plaatsen. Een mooie klus voor de komende weken!

En tussendoor schuren we deuren, schilderen wanden, hangen gordijnen op en geven zo het huis steeds meer kleur en karakter. De chambre d’hôte is helemaal af en we hebben al gasten mogen ontvangen. Het is spannend en het geeft een kick om zelfstandig ondernemer te zijn en een bedrijf als La Chouette vorm te geven. We zijn zelf helemaal verliefd op het huis, de uitzichten en de omgeving. We krijgen positieve reacties van onze gasten en willen heel graag veel mensen laten meegenieten van deze mooie plek.

Voelt u de vakantiekriebels al komen?

A bientôt!