Blog

Pain perdu op zondag

door | 07-06-2020

Pain perdu op zondagochtend

Herken je dat optimale zondag gevoel? Niets hoeft en je hebt alle tijd om de dag rustig op te starten. Daar hoort een heerlijk zondags ontbijtje bij en voor mij zijn de wentelteefjes favoriet. Ik hoor u denken: ‘Wentelteefjes, maar het stukje gaat toch over Pain perdu?” Jazeker! We hebben het over hetzelfde heerlijke gerecht.

Lekker zoet brood als basis voor de Pain perdu

Pain perdu, helemaal niet moeilijk om te maken en iedere zondagochtend weer een feestje als ze warm en zoet op mijn bord liggen. Een beetje nostalgisch word ik er wel van, want mijn moeder bakte ze vroeger ook en ik vond ze toen al heerlijk. Zij bakte ze uit praktische overwegingen om het oude brood op te kunnen maken en daar was ik alleen maar blij mee. Nu bak ik ze dus voor mijzelf en de wentelteefjes heten ineens Pain perdu, omdat ik nu in Frankrijk woon. Het stokbrood dat we de vorige dag kochten kan prima gebruikt worden voor dit zoete gerecht en een ei en wat melk hebben we altijd wel in huis.

De ingrediënten

Ik geniet er nog meer van als ik ze bak van brioche, het zoete brood waar Fransen dol op zijn.

Om de Pain perdu te bakken gebruik ik de heerlijke boter die ze hier verkopen en een vers eitje van de buurkippen. Het gaat nergens over, maar wat is de voorbereiding van zoiets simpels al heerlijk.

De ingrediënten

 

Brood melk, kaneel en een ei

 

Als de plakken brood of Brioche geweekt zijn in de melk met ei en gebakken zijn in de heerlijke boter rangschik ik ze op mooie borden. Wat maakt het eigenlijk uit op welk bord ze liggen zou je denken, maar dat is niet zo.

 

Even in de melk met kaneel (rechts) en daarna in de pan

heerlijk met wat jam

 

Een mooi bord, liefst met een ouderwets bloemenmotiefje verhoogt voor mij de feestvreugde. Als ze warm en geurig op de borden liggen dan pakken we er een grote mok koffie met warme melk bij en gaan wij op het balkonterras zitten. Jam of suiker erbij en dan genieten van deze zoete lekkernij.

Bon appétit en een fijne zondag!

Een warm welkom bij La Chouette.