Over ons

La Chouette

La Chouette bevindt zich aan de D30, de doorgaande weg van Castex d’Armagnac naar Monguilhem. Met zijn rode luiken en leemkleurige muren is het landhuis een typisch Frans huis. Rondom het huis ligt een grote tuin (5000 m2) met veel zitjes om heerlijk van het uitzicht te genieten. Als de zon op zijn heetst is biedt het bos van Platanen heerlijke schaduwplekken. Het uitzicht is fantastisch! Overdag kijkt u over de heuvels en bij helder weer staan de Pyreneeën strak aan de horizon. ’s Avonds is de sterrennacht overweldigend, er is geen lichtvervuiling en de Melkweg pronkt als een wit lint aan de hemel.

Wij wonen in het landhuis boven de gîte en aan de rand van het bos staan twee Safari Lodges. De Tipi staat geheel vrij op het terrein, op een unieke plek met vrijheid. Het grote terrein biedt overigens voor iedereen genoeg privacy en rond het kampvuur is iedereen welkom.

De uil in ons logo

La Chouette is de Franse benaming voor de uil. Onze onderneming hebben wij deze naam gegeven, uit respect voor onze uil die al vele jaren in het huis op zolder leeft. Het is een prachtige kerkuil en toen wij acht jaar geleden het huis kochten bewoonde deze uil het hele huis, vanaf de zolder tot aan de woonkamer. Wij troffen een uitgewoond huis aan en een zeer tevreden uil die een fantastisch leefgebied had gecreëerd. Natuurlijk gunden wij deze uil een fijne omgeving maar het hele huis was wel veel gevraagd.

De uil vloog uit via openstaande ramen en wij namen het huis flink onder handen met bezems, stofzuiger en schoonmaakmiddelen. Het was een enorme klus en toen we een paar dagen aan het poetsen waren keken wij tevreden om ons heen. Tot onze grote verbazing keek de uil vanaf een strategisch punt in één van de slaapkamers ons aan. Zo eenvoudig liet onze uil zich niet uit het huis werken! Wij hebben de ramen wederom wijd opengezet en met enige dwang de grote vogel naar buiten geloodst. Hij vloog over ons heen naar buiten en dat was een indrukwekkende ervaring omdat een uil een enorme spanwijdte heeft.

 

De weken daarna hebben wij de uil alleen nog op de zolder gesignaleerd. Toen we daar op inspectie gingen vonden we drie witte uilskuikens, zittend in een hoekje omringd door dode muizen die moeder uil voor ze had meegebracht. Dat was fantastisch om te zien. ’s Nachts hoorden wij moeder uil druk in de weer rondom het huis en op zolder. De jonge uilskuikens groeiden op en we zagen ze uitvliegen. Een spannende gebeurtenis voor de jonge uilskuikens, moeder uil en voor ons, want de hele nacht was het een drukte van belang op de zolder. De uil moedigde de jongen duidelijk aan om de sprong te wagen en het was helder dat de jongen het erg spannend vonden. ’s Morgens in alle vroegte vlogen de uiltjes uit en de rust op zolder was wedergekeerd.

De uil woont nog steeds op zolder, hij/zij hoort immers bij het huis. Wij hebben het leefgebied op zolder afgebakend, omdat de verbouwing van het huis steeds verder vordert. De aanvliegroute is nog altijd hetzelfde en de uil weet waar de opening naar de zolder is. Na de verbouwing van het huis heeft zij zich nooit meer in het huis gewaagd. ’s Avonds als het donker wordt en alle vogels en slaapplek hebben gezocht komt onze uil in actie. Zij jaagt rondom het huis en in de wijde omtrek is dan het geluid van haar roep te horen.

 

 

Bezoek zuid-Frankrijk in alle rust

Reserveer direct!

Wilt u direct een reservering aanvragen of heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar info@lachouette.eu en u krijgt binnen 24 uur een reactie van ons.

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserve of 1 available accommodations.

Gîte zijn beschikbaar voor de geselecteerde data

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserve of 1 available accommodations.

Chambre d’hôte zijn beschikbaar voor de geselecteerde data

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserve of 1 available accommodations.

Safari Lodge 1 ‘Plataan’ zijn beschikbaar voor de geselecteerde data

Safari Lodge Acacia

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserve of 1 available accommodations.

Safari Lodge 1 ‘Plataan’ zijn beschikbaar voor de geselecteerde data