Ontdek La Chouette

Verrassend veelzijdig!

Het optimale buitenleven vind je bij La Chouette. De ruime tuin met vele zitjes, het zwembad, samen buiten eten aan lange tafels, kampvuur onder de sterrenhemel en de omgeving biedt zoveel moois om te ontdekken.

Een warm welkom
De persoonlijke aandacht maakt uw verblijf bij La Chouette tot een klasse apart. Een ontspannen vakantie is meer dan alleen, op een fantastische plek, een mooie accommodatie boeken.

Als eigenaren van La Chouette staan wij garant voor een warm welkom met persoonlijke aandacht, individueel afgestemd. De eersteklas service die wij bieden, zorgt ervoor dat u zich snel thuis voelt en u vanaf het eerste moment al kunt gaan genieten van uw welverdiende vakantie.

Table d’hôte
Samen eten aan een lange tafel en genieten van regionale producten. Ondertussen de andere gasten beter leren kennen,

ervaringen uitwisselen en plannen maken voor de dagen die komen. Lekker lang natafelen terwijl de kinderen kunnen spelen, geen haast want het is vakantie. Blijf zitten voor een bordspel, een gesprek of droom weg onder het genot van (nog) een wijntje.

Broodservice
Iedere ochtend, behalve op woensdag, bezorgt de bakker uit het dorp heerlijk geurend brood. Verser kan niet en dit is een fijn begin van een mooie vakantiedag.

Nu al zin in ‘une baquette, une tradition, une ficelle of un pain de campagne’ of gaat u voor Franse viennoiserie zoals ‘pain au chocolat, pain aux raisins of un croissant au beurre ?’

Bar de confiance
Alle vrijheid en gemak in onze zelfbedieningsbar.

Geniet van een consumptie wanneer u maar wilt. Wijn, bier, frisdrank en een ijsje liggen gekoeld klaar en kunt u zelf uit de bar pakken. Wat u gebruikt houdt u zelf bij en wordt bij vertrek afgerekend. 

Zwembad
Verwarmd zoutwater zwembad (mei-oktober) met een fantastisch uitzicht over het heuvellandschap. Het zoute water voelt zacht aan en is weldadig voor uw huid. Heerlijk afkoelen op warme dagen. Ontspannen ronddobberen op een luchtbed, een stevige training aan het zwemelastiek of spelen, alles kan.

Het zwembad is voor al onze gasten toegankelijk. Afmeting van het zwembad is 4 x 8 meter. Zwemmen bij volle maan of onder een heldere sterrenhemel is een magische ervaring. Omringt zijn door het warme water, de stilte, de weidsheid en het geroep van de uilen. Rondom het zwembad, in de omliggende tuin staan ligbedden met heerlijke kussens. Alle faciliteiten voor heerlijke ontspannen momenten! Voor de veiligheid van onze allerjongste gasten is de toegang tot het zwembad beveiligd met een afsluitbaar hek.

Kampvuur
Iedereen is welkom rondom het grote kampvuur. Wie wil helpen met het opbouwen en aanhouden van het vuur? Magische momenten onder een heldere sterrenhemel.
Koken boven het vuur
Het vuur brandt en de kolen gloeien, de gietijzeren pannen gaan op de kolen en er wordt een heerlijke maaltijd bereid. Samen eten rondom een vuur is een fantastische ervaring.

Vind je het leuk om mee te helpen met de bereiding van het eten, dan ben je van harte welkom!

Sterrenhemel
Heldere nachten, de Melkweg als heldere baan over het land. Vallende sterren, satellieten, planeten en sterrenbeelden ontdekken. We pakken de kaart van de sterrenhemel erbij en we zijn onder de indruk van zoiets groots boven ons hoofd.

Door de verrekijker en met het blote oog valt al zoveel moois aan de hemel te ontdekken. Hier is geen lichtvervuiling, waardoor de sterrenhemel overweldigend is.

Honden zijn welkom
Bij La Chouette is uw huisdier welkom.

Ella, onze bruine labrador, is altijd blij als ze met andere honden kan spelen.

Variabele aankomst/vertrekdagen
Wij hanteren variabele aankomstdagen zodat u op elke dag van de week aan uw vakantie bij La Chouette kunt beginnen.

Uw vertrek kunt u ook plannen op een willekeurige dag in de week. Dat is nog eens relaxed een vakantie plannen!

Grote tuin met grandioos uitzicht
Relaxen… Verspreid over het terrein staan overal zitjes waar u heerlijk van het uitzicht kunt genieten.

Bij helder weer staan de Pyreneeën te pronken aan de horizon. De reeën lopen in het veld en de roofvogels zweven boven de heuvels. 

Groepsarrangement
Tijd inhalen met vrienden en familie. Ieder een eigen accommodatie maar wel samen nieuwe ervaringen opdoen in een unieke omgeving in een ontspannen sfeer.

Wij zorgen ervoor dat het u in deze vakantie aan niets ontbreekt. Het hele park is alleen voor uw groep, er zijn tijdens dit arrangement geen andere gasten. Dat belooft een speciale vakantie te worden! Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij maken een passende aanbieding voor dit groepsarrangement.

Sportieve activiteiten
Sportieve activiteiten. Wandelen, fietsen, klimbos, kanoën, enz. In de omgeving is veel te doen!

Bij La Chouette liggen fietsroutes en wandelroutes voor u klaar. In de omgeving kunnen kano’s gehuurd worden. In Aignan is een groot klimbos met uitdagingen voor jong en oud.

Omgeving
Historische dorpen met idyllische pleinen en kleurrijke markten.

Wijn proeven bij de domaines, eeuwenoude chateaus maar er is nog zoveel meer. Maak een stadswandeling door de steden Auch, Bordeaux, Pau, Mont-de-Marsan en strijk neer op een van de vele terrassen voor een heerlijke lunch. Bezoek het museum van de drie musketiers in het eeuwenoude plaatsje Lupiac, waar de beroemde musketier d’Artagnan werd geboren.  Loop door de kloostergangen van Abbaye de Flaran en bewonder de kunstcollectie met kunstenaars als Monet, Rubens, Rodin, Picasso. In Séviac is een Romeinse villa met prachtige mozaïekvloeren opgegraven, de vestingstad Larressingle uit de 13e eeuw is een belevenis voor kinderen of beklim de toren van Termes-d’Armagnac met grandioos uitzicht op de Pyreneeën.

Voor kinderen is er veel te beleven in deze streek. Zwemmen in het meer van Lacoste met het gezellige restaurant, zwemmen in het meer van Aignan met het grote klimbos voor jong en oud of zwemmen in het zwembad bij Lac de l’Uby met het waterspeelparadijs voor de jongste kinderen en verhuur van waterfietsen e.d. Fiets over een oude verlaten spoorlijn op een vélorail in Nogaro door het beboste landschap van de Gers. Maak een dagtocht naar de indrukwekkende Pyreneeën, rijdt in een 4×4 truck mee op de buffelboerderij in Lectoure of bezoek de herten en wilde zwijnen in Houga.

 

Wij hebben nog vele tips die wij graag met u delen! Reisgidsen, kaarten van de omgeving, informatiemappen en folders liggen bij La Chouette voor u klaar.