Blog

La Chouette bestaat 5 jaar!

door | 01-11-2023

Met de wetenschap van nu konden we 5 jaar geleden niet weten wat er op ons af zou komen. Niet voor niets duurt een hbo-opleiding 4 à 5 jaar wordt er gezegd en dat klopt. We gingen open en nieuwsgierig het vak ‘Toerisme’ uitvoeren en leerden al doende heel veel!

Met een mooie website en een Facebook-pagina startten we in 2018 met de lancering van ons bedrijf ‘La Chouette’. Ons huis en het terrein rondom het huis hebben we dat eerste jaar flink aangepakt. Al snel kon de Chambre d’Hôte open om de eerste gasten te ontvangen. Wat vonden we dat spannend! Voor ons beiden een nieuwe rol waar we in moesten groeien als gastvrouw en gastheer. Natuurlijk deden we verschrikkelijk ons best om het onze gasten helemaal naar hun zin te maken, niets was ons te veel. De Safari-Lodges werden geplaatst en daardoor konden we meer gasten ontvangen. Het waren drukke jaren waarin we samen zoekende zijn geweest naar de invulling van onze rollen binnen ons bedrijf. Dat leerproces was intensief maar altijd met een gezamenlijk doel; La Chouette succesvol maken en er ons inkomen mee verdienen.

Achteraf pas beseffen we dat dit hele leerproces, wat wij samen in het zonnige zuiden van Frankrijk meemaken, al jarenlang in heel veel organisaties als transitiecurve (een model voor verandermanagement) bekend staat. Laat ik concreter zijn en het persoonlijker maken. We gingen van euforische opwinding over de grote stap die wij maakten naar een gevoel van onzekerheid. Vragen als ‘lukt het allemaal wel, ojee…. Coronamaatregelen en krijgen we genoeg boekingen’ enz. enz. Met vlagen was de verandering in ons leven ook zo overweldigend dat de zekerheid plaatsmaakte voor enige twijfel. De verhuizing naar een ander land, het vertrouwde achter je laten doet veel met je persoonlijke groei, je komt jezelf keihard tegen en je kunt er niet omheen. Het heeft ons samen en individueel, flexibeler en weerbaarder gemaakt. Ondertussen stond de bouw in en rondom het huis niet stil, er moest nog veel gerenoveerd, opgeknapt, verfraaid en gebouwd worden. Het vierde jaar kwam alles in een sneltreinvaart op ons af.

Een flinke hagelbui verwoestte de grote tipitent vlak voor de eerste gasten zouden arriveren, het Tiny House bouwen bleek een veel groter project dan wij eerst dachten. De tuin vergde enorm veel onderhoud door een foute keuze van plantensoorten (watergeven vergde soms 2 uur per dag) en heimwee speelde een grote rol. Ondertussen wilden we onze gasten een onvergetelijke, zorgeloze vakantie bieden. De onderste curve van de verandering was in zicht gekomen. Vanaf dat moment is er veel veranderd! Alle verbouwingen zijn het einde van dat vierde jaar afgerond, de tuin is onderhoudsvriendelijker gemaakt, de nieuwe tipitent is nog mooier dan de vorige en we hebben een pied-à-terre in Nederland gekocht, vlak bij de familie en vrienden.

Het lustrumjaar vieren we samen met het volle vertrouwen in de toekomst. Onze ‘hbo-opleiding’ is afgerond en we gaan laten zien dat La Chouette werkt en dat het goed is wat we doen. We genieten, kijken terug op een relaxed vijfde jaar met heel veel lieve, leuke mensen en heel veel mooie momenten. Hier droomden we van, dit hadden we voor ogen. Niet wetende dat de weg ernaartoe langer en intensiever zou zijn dan verwacht was, zijn we het er samen over eens dat wij met z’n tweeën onze dromen hebben waargemaakt. Vandaag is het 1 november, de datum van ons eerste lustrum. Vooral dank aan alle gasten die wij in de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen! Jullie zijn onze inspiratiebron, jullie geven ons bedrijf vorm en inhoud. Wij hopen jullie én nieuwe gasten de komende jaren weer met open armen te mogen begroeten bij La Chouette.