Blog

Klaar voor het vakantieseizoen

door | 10-06-2020

La Chouette in Castex d’Armagnac klaar voor het vakantieseizoen

Uit: Voorster Nieuws, 10 juni 2020

FRANKRIJK– Een jaar geleden beschreven wij in deze krant ons ‘ik vertrek verhaal’. Vanaf de Steenenkamer vertrokken wij in 2018 naar Castex d’Armagnac in het zuidwesten van Frankrijk om daar onze onderneming ‘La Chouette’ vorm te gaan geven. Nu staan er twee Safari Lodges, een chambre d’hôte, een gîte, een tipi-tent en een ruim zwembad op een groot terrein met een prachtig uitzicht. Dit jaar is ons tweede seizoen ingegaan en het Coronavirus dreigde roet in het eten te gooien, totdat we deze week hoorden dat de vakantiegangers uit Nederland weer mogen komen!

Tijdens de lockdown periode van 8 weken hebben we alle tijd gehad om alles in én rondom het huis tot in de details netjes te maken. Wij hebben hard gewerkt om, op het moment dat de grenzen weer open zouden gaan, de vakantiegangers een warm welkom te kunnen bieden. Alle accommodaties hebben eigen sanitaire voorzieningen en het terrein is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden. Nu zijn wij heel blij dat wij ook bij de Safari Lodges een eigen sanitaire voorziening met douche, wastafel en toilet hebben gebouwd. Een luxe die je bij glamping mag verwachten en die nu van groot belang is voor de Coronaregelgeving. Wij kijken uit naar een mooi vakantieseizoen en hopen veel gasten een heerlijke vakantie te mogen bieden. De table d’hôte, aan een lange tafel mee-eten met de gastheer en andere gasten, zal ook op gepaste afstand plaatsvinden. Misschien niet met z’n allen aan een lange tafel maar verspreid over het grote terrein zijn vele gezellige zitjes waar wij het eten kunnen serveren. We hebben geleerd om te denken in oplossingen en kansen en dat creëert veel nieuwe mogelijkheden.

De markten in de omgeving zijn allemaal weer open en ook de horeca heeft zijn deuren weer geopend. We mogen weer vrij rondreizen in Frankrijk en dat voelt als een nieuwe vrijheid die wij met open armen tegemoet treden. Toen wij hier naartoe emigreerden hebben wij nooit kunnen bedenken dat een Coronavirus de tijd even helemaal stil kon zetten. Tijdens de lockdown hebben wij 8 weken lang niemand bij La Chouette mogen verwelkomen en dat was erg jammer. Buiten was het heel stil, er reden nauwelijks auto’s en de natuur leek ineens nog mooier, groener en overweldigender. Confronterend met jezelf is het wel zo’n verplicht verblijf op je eigen terrein, maar aangezien je toch nergens naartoe mag geeft het ook een enorme rust en ruimte voor nieuwe ideeën. Nu staan we te popelen om gasten te ontvangen, lekker eten te koken, ontbijtjes te verzorgen en ’s avonds gezellig bij het grote kampvuur te zitten met z’n allen. Het geluid van spelende kinderen in en rond het zwembad, ouders die heerlijk met een boek in de zon zitten of lekker met de kinderen aan het spelen zijn. Na de grote stilte van de afgelopen maanden zal het heerlijk zijn als La Chouette weer tot leven komt. Een warm welkom bij La Chouette

Suzanne en Hans Koene

Lieu-dit ‘Le Chalet’

32240 Castex d’Armagnac, Gers, France

 

Tel. +33 7 8884 5952

Www : www.lachouette.eu

Instagram : la.chouette.eu_

FB : La Chouette

E: info@lachouette.eu

Een warm welkom bij La Chouette.