Blog

Groot grondverzet bij La Chouette

door | 17-03-2019

Het huis is in de afgelopen jaren altijd als vakantiehuis in gebruik geweest. Nu wij er onze woonplek van hebben gemaakt is er al heel veel veranderd. Hans is de timmerman, metselaar, elektricien en loodgieter in huis. Ik schilder meubels en muren in zonnige mediterrane kleuren, naai gordijnen en schuif met meubels totdat ze op de juiste plek staan. We hebben er een warm en fijn huis van gemaakt en voelen ons hier helemaal thuis.
Bij het huis ligt 5000m2 eigen grond waar nog structuur in aangebracht moet worden. Nu we hier wonen willen  we graag een mooi zwembad, een carport met parkeerplaatsen, een schuur met sanitaire ruimte voor de gasten van de safaritenten en het terrein moet ook nog geëgaliseerd worden. We zijn op zoek gegaan naar  een aannemer om deze plannen te realiseren. Mond-tot-mond reclame bracht ons bij een aannemer met de naam ‘Flores’ in het dorpje verderop.  We maakten kennis met Jean-Franҫois Flores en we hebben samen alle plannen doorgesproken. Hij nam ons mee om bouwwerken te bekijken die hij en zijn team gemaakt hebben om een idee te krijgen van hun aanpak. De deal was al snel gesloten, dit moest het bedrijf worden dat onze plannen gaat uitvoeren. Wij hebben geen moment spijt gehad van deze beslissing, het is een fantastische samenwerking geworden met deskundige en zeer betrokken mensen.

Vrijdagmiddag 22 februari werden de machines het erf op gereden. Het is ongelooflijk om te zien wat er nodig is om te bouwen. Een enorme betonmolen, een kleine graafmachine, een grotere graafmachine, een generator, een Manitou (all-terrain heftruck) en een bedrijfsbusje vol klein   gereedschap markeerde ineens ons uitzicht. De drie weken daarna is er met zes mannen (het hele   familiebedrijf) dag in dag uit heel hard gewerkt. Vaak werd er ’s avonds en op zaterdag nog doorgewerkt. ’s   Morgens en ’s middags was er heel even tijd voor een kop sterke koffie en de lunch duurde hooguit een half   uurtje. Regelmatig overleg, goed afstemmen, praktische oplossingen aandragen en altijd vriendelijk en   vrolijk. Wat een vakmanschap en wat een fantastisch team!

We zijn nu bijna drie weken verder en de grote klus is geklaard. 160 Zakken cement, 5 vrachtwagens zand,   80 ton grind is er verwerkt en er is 200m3 grond verplaatst. De betonplaat voor het zwembad is gestort en de steunpalen zijn gesteld , de sanitaire ruimtes voor de safaritenten zijn voorbereid en de betonvloer voor de schuur is gestort. Er ligt een enorm buizenstelsel in het beton en onder de grond, de grond rondom het huis is geëgaliseerd en voor het huis is de grond opgehoogd. Heel veel graafwerk en grondverplaatsing!
Het terrein is nog veel mooier geworden dan dat we gehoopt hadden. De aannemer heeft de basis gelegd zodat wij nu zelf verder kunnen bouwen. Binnenkort starten wij met de bouw van de schuur en de sanitaire voorzieningen. Als dit staat bouwen we de carport en daarna gaan we het zwembad opbouwen. 22 Maart zal er een enorme vrachtwagen voor rijden om de safaritenten te leveren. In vier dagen tijd worden deze tenten door de leverancier opgebouwd. Als het verhuurseizoen start zijn wij er helemaal klaar voor. De Chambre d’hôte is klaar, de Gîte wordt deze week ingericht en straks staan er twee prachtige safaritenten met eigen sanitaire voorzieningen voor onze gasten klaar. Een fantastische omgeving voor een onbezorgde vakantie!
Bienvenue à La Chouette!