Blog

Een nieuw seizoen en een nieuwe website

door | 25-02-2022

De website van La Chouette is toe aan een vernieuwing. Beter toegankelijk voor de smartphone en een nieuwe frisse uitstraling. Voor ons een uitdaging om zo goed mogelijk weer te geven waar wij met ons bedrijf voor willen staan. Dit is een mooi moment om te kijken waar we vandaan kwamen en waar we nu staan.

Bij de start van La Chouette, drie jaar geleden, was veel nog onzeker. Focussen we ons op vakantiegangers uit Nederland of adverteren we ook breder? We hadden op dat moment twee Safari Lodges en een chambre d’hôte voor de verhuur. Onwennig maar met veel enthousiasme ontvingen we de eerste gasten en leerden al doende veel over het runnen van een klein vakantieverblijf. Want één ding leerden we al snel, een beetje beginnen gaat niet, je moet er direct vol voor gaan. De Safari Lodges bleken een succes, vooral voor gezinnen met kinderen. Het zwembad is een gouden greep gebleken net als het privé sanitair voor de Safari Lodges. Vooral het buitenleven beviel onze gasten heel goed. Samen eten aan lange tafels, gezellig rond het kampvuur en heerlijk ontspannen in de grote tuin.

Het tweede jaar hadden we ook de gîte voor elkaar, een heerlijke open plek met groot terras. De tuin kreeg veel meer vorm en de moestuin werd in gebruik genomen. Daar kwam dan ook nog een tipi tent op een hele speciale plek op het terrein bij. Nu hadden wij een echt kleinschalig vakantiepark met vijf verhuurbare accommodaties. Het koken voor de gasten bleek succesvol en langzamerhand groeiden wij in onze rol. Lange dagen werken, altijd bereikbaar, veel huishoudelijk werk als bedden opmaken en schoonmaken en steeds zorgen dat het terrein en de accommodaties er representatief uitzien. Altijd met veel plezier, soms met frisse tegenzin en altijd met een opgewekt humeur. Want vooral het vele buiten zijn geeft zoveel energie. Dat zagen wij ook aan onze gasten en zo beseften wij ons nog beter dat we ons vooral op dat buitenleven wilden richten.

Het derde jaar timmerden we houten plateau’s op verschillende plekken in de tuin waarop we heerlijke stoelen plaatsten. Zelfs bij wat koelere momenten is het daar heerlijk toeven met een fleece deken om je heen en de kaarsen op tafel. Ook bij de lange tafels en om het vuur zorgden we voor comfort zodat iedereen heerlijk lang buiten kon blijven genieten. Het weer werkte 100% mee en het werd een lange, warme zomer met veel tevreden gasten.

Dan start dit jaar het vierde seizoen bij La Chouette en we gaan nog een stap verder om het optimale buitenleven te creëren. Koken boven het houtvuur wordt een vast onderdeel van de week en we gaan een oranjerie bouwen waar we, bij minder weer, de table d’hôte kunnen serveren. Dit gaat ook een plek worden voor een kleine bar en er liggen vele bordspellen.

We spelen jeu de boules en jeu de guilles, genieten van het buitenleven, het fantastische uitzicht en van de tevreden gasten. Het zwembad wordt inmiddels verwarmd door zonnepanelen en vanaf eind april tot eind oktober is het zwembad op een heerlijke temperatuur. De table d’hôte is zo’n succes en zo gezellig dat wij daar zeker mee doorgaan! We doen dat met veel plezier en genieten met onze gasten mee.

Wij groeiden met ons bedrijf mee en de nieuwe website laat nóg beter zien waar wij voor staan. La Chouette is een bijzondere vakantieplek waar gasten heerlijk tot rust komen. Er is hier zoveel moois te ontdekken, zoveel te zien en te beleven en heerlijk eten om van te genieten. De boekingen beginnen binnen te lopen en wij verwachten veel gasten een heerlijke vakantie te kunnen bieden.

Een warm welkom bij La Chouette