La Chouette

Algemene voorwaarden

Wij willen u bedanken voor de keuze om uw welverdiende vakantie bij La Chouette in Castex d’Armagnac door te brengen. U kunt er op vertrouwen dat wij er alles aan doen om het u naar de zin te maken.

Algemeen

Deze algemene reservering- en huurvoorwaarden vormen een onderdeel van de overeenkomst tussen u en verhuurder. Door middel van uw betaling aan verhuurder verklaart u met de hieronder afgedrukte voorwaarden akkoord te gaan.

Reserveren

U kunt telefonisch, schriftelijk of per e-mail reserveren. Deze manieren van reserveren zijn voor u en de verhuurder bindend.

Bevestiging

Iedere reserveringsopdracht wordt door verhuurder schriftelijk per post of per email bevestigd.

Betaling

De aanbetaling bedraagt 50%, te voldoen binnen 10 dagen na de reservering.

Het restant (50%) moet u uiterlijk 45 dagen voor aanvang van de huurperiode aan ons overmaken.

Bij reservering binnen 45 dagen voldoet u het te betalen bedrag ineens. Bij niet tijdige betaling is verhuurder gerechtigd de boeking van de gereserveerde vakantiewoning te annuleren.

Annulering door huurder

Annulering dient telefonisch en per email te worden opgegeven. Direct na ontvangst van de schriftelijke annulering zendt verhuurder een annuleringsbevestiging/nota.

Bij annulering tot 45 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt er 50% in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 45 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt de gehele huursom in rekening gebracht.

Denk erom dat u zelf verantwoordelijk bent voor een annuleringsverzekering, indien u geen doorlopende reisverzekering heeft met een annuleringsclausule kunt u die apart afsluiten bij uw verzekeringsagent.

Annulering door verhuurder

Indien enige omstandigheid van verhuurder noopt tot annulering van de reeds gehuurde vakantiewoning, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder. Indien mogelijk, onder aanbieding van een alternatief. Bij niet aanvaarden van dit alternatief, of bij het niet kunnen aanbieden van een alternatief, zal verhuurder onmiddellijk het reeds door de huurder betaalde bedrag terugstorten. Huurder heeft niet meer of ander recht dan het terugvorderen van dit bedrag.

Bijkomende kosten:

Toeristenbelasting:

De lokale overheid heeft gesteld dat de toeristenbelasting afhankelijk is van de soort accommodatie. Voor de Chambre d’hôtes is dat € 0,65 p.p.p.n. Voor de Gîte (4-sterren) is het € 1,40 p.p.p.n. Voor de Tipi en de Safari-Lodges is de berekening 5% van de prijs per nacht (afhankelijk van het seizoen) per persoon (v.a. 18 jaar).

De eindschoonmaak bedraagt € 70,-. Ondanks dat gaat de verhuurder er van uit, dat u het vakantiehuis schoon achterlaat en de volgende punten zelf uitvoert:

– Afvalbakken legen en afval wegbrengen (zie afvalscheiding),

– Afwas gedaan.

– Keuken netjes en schoon achterlaten,

– De vuurkorf leeg achterlaten (denk ook aan de as).

– Bbq schoonmaken.

Aankomst en vertrek:

U kunt de vakantiewoning betrekken vanaf 16.00 uur. Op de dag van vertrek dient u de woning uiterlijk 11.00 uur schoongemaakt te verlaten. Wij adviseren u om ongeveer een uur voor aankomst contact met ons te zoeken. Dan kunnen wij uw aankomst voorbereiden en uitleg geven.

Huisdieren

Het is alleen toegestaan om een huisdier mee te nemen, als dit bij de boeking reeds is aangegeven. Maximaal één huisdier per accommodatie en altijd van tevoren in overleg met de verhuurder. Het is niet toegestaan om uw huisdier op de banken of op bed toe te laten en uw hond moet (tot nader overleg) zijn aangelijnd. Voor de extra zgn. dieptereiniging van uw accommodatie en het terrein wordt € 3,50 per dag in rekening gebracht.

Gebruik en aansprakelijkheid:

De vakantieverblijven zijn ingericht voor het op de website aangegeven aantal personen. Het juiste aantal personen dient van tevoren aan ons bekend gemaakt te worden. Verblijf van meerdere personen dan vooraf aangegeven, is niet toegestaan. Een camper, caravan of tent zijn niet toegestaan, tenzij in overleg met elkaar anders wordt overeengekomen.

U bent aansprakelijk voor het correct gebruik van het vakantieverblijf. Breuk van goederen of schade aan inventaris dienen door u te worden vergoed.

Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of schade, of diefstal en verlies van uw eigendommen.